Scootmobielcursussen

Afdeling Haaglanden

Papegaailaan 7, 2566 XP Den Haag, tel. 070 - 3234187, vvndenhaag@kpnmail.nl

    Quick Links

Opfriscursus voor ouderen

Diverse gemeentes en Veilig Verkeer Nederland organiseren rijvaardigheidsritten voor automobilisten van 50 jaar en ouder.

Een unieke kans voor iedereen die wil weten hoe hij of zij ervoor staat en voor diegenen die graag hun theoriekennis willen bijschaven!

Scootmobielcursussen

In de haagsche regio kunnen ook scootmobielcursussen worden georganiseerd. Met de eigen scootmobiel rijdt men een parcours, krijgt men een theorieworkshop en praktische tips.

Read More

 

 

Veilig Verkeer Nederland zet zich de laatste jaren nadrukkelijk in voor de senioren verkeersdeelnemers bij de Opfris- en scootmobielcursussen. In Zuid-Holland zijn beide cursussen zeer in trek, wat blijkt uit de jaarlijkse groei van het aantal cursussen.

 

VVN afdeling Haaglanden organiseert jaarlijks Opfriscursussen in de regio en SCOOTMOBIEL cursussen.

 

 

 

Heeft u een scootmobiel en wilt u met meer vertrouwen aan het verkeer deelnemen?

Doe dan mee met de Scootmobiel Cursus op donderdag 30 oktober in Rijswijk.

 

•Theorie workshop en korte presentatie Medipoint.

•Testrit op afgesloten parcours

•Uitleg speciale verkeersregels scootmobiel

•Rit onder begeleiding van een instructeur

 

 

Sinds enige tijd bent u bestuurder van een scootmobiel. Dit zal een hele verandering voor u zijn. Met uw scootmobiel bent u in staat om zelfstandig op stap te gaan. Maar het besturen van een scootmobiel valt voor u misschien niet altijd mee. En mogelijk zijn de verkeersregels wel eens een raadsel voor u.

 

Om u veiliger en met meer zelfvertrouwen aan het verkeer te laten deelnemen, organiseren wij, VVN Afdeling Haaglanden, in samenwerking met de Gemeente een scootmobiel training voor u.

 

Tijdens deze cursus maken wij u vertrouwd met de verkeersregels en het gebruik van uw scootmobiel. Onder begeleiding van een instructeur oefent u allerlei vaardigheden. Ook maakt u onder begeleiding van een instructeur een tochtje in de omgeving.

 

In de ochtend volgt u een theorieworkshop, en na de lunch gaat u met uw eigen scootmobiel oefenen op een afgesloten parcours én u maakt een rit in de omgeving onder begeleiding van een instructeur.

 

 

Datum:

26 september 2017

 

Clubhuis Quick, Dav. Lohmanlaan 215 den Haag

Aanvang 10.00 uur einde 15.00 uur (incl. Lunch)

 

Zelf meenemen: scootmobiel en verzekeringsbewijs scootmobiel.

 

Aanmelden bij Linda de Jong (VVN)

werkgroepsesioren@kpnmail.nl

te. 0184 685317