Opfriscursus

Afdeling Haaglanden

Papegaailaan 7, 2566 XP Den Haag, tel. 070 - 3234187, vvndenhaag@kpnmail.nl

Quick Links

Een unieke kans voor iedereen die wil weten hoe hij of zij ervoor staat en voor diegenen die graag hun theoriekennis willen bijschaven!

Scootmobielcursussen

In de haagsche regio kunnen ook scootmobielcursussen worden georganiseerd. Met de eigen scootmobiel rijdt men een parcours, krijgt men een theorieworkshop en praktische tips.

Wat is een Opfriscursus?

De Opfriscursus is een dag voor iedereen vanaf 50 jaar, georganiseerd door uw Gemeente en Veilig Verkeer Nederland.

Waarom zou u? Daarom zou u!

Geroutineerd en met een eigen rijstijl neemt u nu al jaren deel aan het verkeer. Verkeer dat drukker en ingewikkelder is dan toen u uw rijbewijs haalde. Verkeer waarin u scherp moet opletten en snel moet reageren. Bovendien zijn er verkeersregels veranderd of zelfs bijgekomen. Het is daarom wijs af en toe uw rijvaardigheid en theoriekennis tegen het licht te houden.

Uit de praktijk, in de praktijk: tips

Op zo’n ontspannen en gezellige Opfriscursus-dag – wees gerust: zonder gevolgen voor uw rijbewijs! – rijdt een allesziende rijinstructeur met u mee, in uw eigen auto. Na deze rit krijgt u uitgebreid persoonlijk advies aan de hand van een compleet beoordelingsformulier, van Afslaan tot Voorbijgaan. U krijgt allemaal tips waar u direct iets mee kunt.

Verhelderende tests

Ook gaat u uw waarnemingsvermogen en reactiesnelheid testen. De bedoeling is dat u reageert op signalen. Het liefst op tijd, net als in het echte verkeer! In dat verkeer moet u natuurlijk goed kunnen zien en dus controleert een opticien uw ogen. En weet u wel zeker dat u een sirene altijd op tijd hoort? Een audicien registreert welke hoge en lage tonen nog altijd prima doorkomen en welke iets minder.

Geanimeerde discussie: theorie!

Ook een gewaardeerd programmaonderdeel is de sessie met een voorlichter van politie Haaglanden, die de laatste verkeersregels met u bespreekt. Dit levert altijd interessante discussies over ogenschijnlijk verwarrende situaties op. Uiteraard worden hier ook persoonlijke ervaringen besproken. De kans is groot dat u enkele boetevoorkomende tips krijgt.

Veilig Verkeer Nederland zet zich de laatste jaren nadrukkelijk in voor de senioren verkeersdeelnemers bij de Opfris- en scootmobielcursussen. In Zuid-Holland zijn beide cursussen zeer in trek, wat blijkt uit de jaarlijkse groei van het aantal cursussen.

VVN afdeling Haaglanden organiseert jaarlijks Opfriscursussen in de regio en SCOOTMOBIEL cursussen.

Opfriscursus voor ouderen

Diverse gemeentes en Veilig Verkeer Nederland organiseren rijvaardigheidsritten voor automobilisten van 50 jaar en ouder.

Theorie workshop

Eigen bijdrage € 15,00

Rit met de rit-adviseur

vvndenhaag@telfort.nl

of per post: Papegaailaan 7 , 2566 XP Den Haag

o.v.v. uw naam, adres, telefoonnummer en email adres.

Betaling € 15,00 ter plekke à contant.

Informatie Opfriscursus

Keuze tussen ochtend of middag: aanvang 10.00 of 14.00 uur.

Duur van het programma is 3 uur.

Datum en plaats:

DEN HAAG

De Opfriscursus wordt gehouden in Clubhuis Quick, Savornin Lohmanlaan 215, Den Haag op donderdag 18 oktober 2018.

LET OP: ANDERE AANVANGSTIJD: 08.30 – 12.00 uur en 13.00 – 16.30 uur

VOORBURG/LEIDSCHENDAM

De Opfriscursus wordt gehouden in Wijkcentrum Essesteijn,

Elzendreef 10 te Voorburg op woensdag 31 oktober 2018.

WASSENAAR ALLEEN MIDDAG PROGRAMMA 10.00 – 13.00 UUR

De Opfriscursus worden gehouden in Cultureel Centrum Warenar ,

Kerkstraat 75 in Wassenaar op maandag middag 5 november.

RIJSWIJK

De Opfriscursus wordt gehouden in De Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10

in Rijswijk op dinsdag 30 oktober 2018.

WESTLAND

De Opfriscursus wordt gehouden in Clubhuis Velo, Noordweg 26 in Wateringen, in de week van 6 - 9 november 2018.

De eigen bijdrage is € 15,00 euro. Dit bedrag betaalt u terplekke.

U kunt zich aanmelden bij:

vvndenhaag@kpnmail.nl

o.v.v. uw naam, adres, pc en plaats, telefoonnummer.

Of U stuurt een briefje met gegevens op naar:

VVN Haaglanden

Papegaailaan 7

2566 XP Den Haag

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Meer informatie: 070 – 3254097

OF 06 146 589 79

Kijk naar hoe het kan zijn bij onze collega's uit Hillegom: